top of page

James - Curator

Over ons

We vertellen u graag meer over The Cape Dutch Gallery en de twee permanente thema’s die tot uiting komen in de tentoongestelde werken. Het eerste thema is de natuur, van planten (stillevens) en dieren (portretten) tot landschappen en zeegezichten. Het tweede thema is cultuur en de verantwoordelijkheid die we hebben als mensen om in harmonie te leven met de natuur.

 

Neem de tijd en geniet

We nodigen u graag uit om de tijd te nemen en in volle teugen te genieten van de werken die we in deze galerie hebben verzameld, met passie voor natuur en cultuur. Door echt de tijd te nemen en de werken in u op te nemen zult u ervaren wat de kunstwerken met u doen. Kunst is niet alleen gemaakt om u op uw gemak te stellen, maar ook om na te denken over wat u ziet en om weg te dromen.

 

Denk na over wat u ziet

Wat ziet u als u naar een stilleven met bloemen kijkt? Welke gevoelens komen bij u naar boven? Herkent

u de bloemsoorten? Het is natuurlijk niet erg als u niet precies weet welke bloemen er geschilderd zijn. Er zijn 365.000 soorten bloemen in de wereld en als u iedere dag aan slechts één van deze bloemen zou denken, zou het bijna 1000 jaar duren om ze allemaal aandacht te geven. Maar omdat ze zo belangrijk zijn, verdienen ze wel onze aandacht! We nodigen u dus uit om aandachtig te kijken naar de kunstwerken en we horen graag wat u van de werken vindt.

 

Over de kunstenaars

In The Cape Dutch Gallery hebben we werk van internationaal befaamde kunstenaars. Van een aantal hiervan is ook werk te zien in wereldberoemde musea. We vertegenwoordigen zowel plaatselijke als internationale kunstenaars. Als u interesse heeft, vraag dan tijdens uw bezoek om meer informatie over de individuele kunstenaars. Wij vertellen u graag meer over hun bijzondere levensverhalen. Zo waren twee kunstenaars vluchtelingen en een tijdlang dakloos. We hebben ook werk van een meester glaskunstenaar. Hij heeft twee sterke mannen nodig om hem te assisteren bij het glasblazen, omdat zijn nekbeenderen zijn verslechterd door de vele jaren dat hij al glasblaast. Kortom, u ziet hier kunst van hoogwaardige kwaliteit die tot diep nadenken aanzet.

bottom of page